Kulinarna moda czyli powrót fartuszków

Gotowanie w fartuchu to pomysł znany od wieków. Kiedyś jednak nie zwracano zbytniej uwagi na jego wygląd. Chodziło o funkcjonalność, czyli ochronę ubrań przed poplamieniem. Do niedawna poza pokoleniem babć, niewiele Pań pichciło w specjalnym ubraniu. Teraz fartuszki znowu wracają do łask- piszą o nich nawet kulinarne blogerki, które dyktują kuchenną modę.

Okazuje się, że kobiety spędzające dużo czasu w kuchni, również chcą czuć się komfortowo i elegancko. Modny fartuch sprawia, że gotuje się przyjemniej i oczywiście bezpieczniej. Wraz z modą na przygotowywanie posiłków, zapraszanie gości i wspólną degustację dań w domu, fartuszki stają się prawdziwym hitem.

Panie prześcigają się w wyborze najmodniejszych wzorów i tkanin. Na czasie są naturalne materiały takie jak len i bawełna. Oprócz efektownego wyglądu, są łatwe w pielęgnacji, odporne tarcie i rozciąganie, bardzo wytrzymałe, przewiewne, dobrze wchłaniają wilgoć i nie elektryzują się.

Bogactwo wzorów pozwala na dopasowanie fartucha do swoich gustów i upodobań. Popularne są motywy roślinne, a także geometryczne. Osoby lubiące klasykę wybierają często gładkie tkaniny w naturalnych odcieniach- w przypadku lnu jest to kolor beżowy.

Materiał, kolor i wzór fartuszka można dopasować do innych kuchennych tekstyliów. Oprócz tego że chronimy ubranie przed poplamieniem i wyglądamy elegancko, wszystkie tekstylia tworzą współgrającą całość i korzystnie wpływają na wystrój kuchni.

Nowoczesnych, stylowych fartuchów nie musimy zdejmować zaraz po przyrządzeniu posiłków. Ich elegancki wygląd sprawia, że z powodzeniem możemy mieć je na sobie w trakcie podawania do stołu.
Goście z pewnością zwrócą uwagę na niebanalny wygląd, który będzie dopełnieniem smacznego jedzenia.

Jak widać dobre, stare zwyczaje zawsze wracają do łask i warto kultywować je w swoim domu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *